Pályázat

 

Az OLIMP-FROST Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság „Eszközbeszerzés az OLIMP-FROST Kft-nél” című projektjét a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 13.916.700 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.A projekt elszámolható költsége 27.833.400 Ft, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 50%.

A projekt keretében 1 db GEA FS Vanepump DC 200 hússzivattyú és GEA FS Reco beszerzése történt meg.

A beszerzésnek köszönhetően a vállalkozás jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás jön létre, vagyis többféle termék előállítására, szolgáltatás nyújtására képes. A vállalkozás a hússzivattyú és szeparátor beszerzésével olyan terméket tudni előállítani a TEAOR'08 1011 szerinti Húsfeldolgozás,- tartósítási tevékenységéhez kapcsolódóan, mely terméket még nem állított elő a vállalkozás.

A fejlesztés eredményeként lehetővé vált a baromfi húspépnek, mint új terméknek a bevezetése. A baromfi húspép az élelmiszer készítmények közül alapvetően a különböző baromfi virsli-féleségek fő alapanyaga. Így kijelenthető, hogy a fejlesztés hatására új termék jött létre, többféle termék előállítására képes a vállalkozás. Az új termék bevezetésével egy magasabb feldolgozottsági szintet képviselő termék került be a vállalkozás termékei közzé. A magasabb feldolgozottsági szint, illetve a termék felhasználási területe igényli a jobb minőség biztosítását, mely megvalósult a beszerzésre kerülő hússzivattyú és szeparátor révén, hiszen eddigi termékeink zömében nem ilyen feldolgozottsági fokot képviselnek. A jelenlegi tevékenységéhez kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés várható, illetve új vagy jelentős mértékben javított, termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jön létre. A technológia beszerzésével hatékonyabbá válik a munkavégzés, hiszen a termelés gépesítettsége növekedett. A beszerzésre került gép kezelése ugyan 4 fő jelenlétét kívánja meg, de az általa 1,9-2,5 t/h kapacitás mellett biztosított húspép előállítás igen komoly hatékonyság növelő tényezőt jelent az üzemben folyó termelésben. A hatékonyságot jelentősen javítja az is, hogy a beszerzésre került technológia rugalmasan több-féle alapanyagból képes húspépet előállítani. A technológia a húspép előállításához szükséges alapanyagok közül nem csak baromfi, hanem sertés, baromfi és hal feldolgozására is alkalmas, igény szerint ezekből is képes a húspép előállítására.

A hatékonyság növelésében ennek kiemelkedő szerepe van, ugyanis a piaci igényekre rendkívül gyorsan tud reagálni a vállalkozás és a technológiával nem egyetlen alapanyaghoz (baromfi) kötötten képes a húspép előállítására. A beszerzéssel jelentősen csökken a termelésnek a feldolgozást érintő kézimunkaerő igénye, mely egységnyi idő alatt lényegesen több termék előállítását teszi lehetővé. A projekt eredményeként olyan eszköz került beszerzésre, amely a támogatási kérelem benyújtásakor nem állt rendelkezésre és beszerzése révén az eddig előállított termékek száma és színvonala lényegesen bővül, illetve fejlődik a munkahatékonysággal együtt az adaptív technológiai innovációk révén.

 

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-01009

A Projekt megvalósítása 2018.05.09-én kezdődött meg.

A Projekt fizikai befejezésére 2018.09.27-én került sor.


© 2018-2023 www.olimpfrost.hu | data processing policy
powered byForweb - Webáruház készítés